Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data.

Düzen Odası Yangın Bapları : Sistem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın baplarıdır, yangın dayanımının yönı düzen otomasyon sistemlerine onat aksesuarlarla donatılmıştır. Yöntem odası yangın bapsı camlı olur.

Açıldıktan sonra kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleneşelendiren bu tür kapıların en koca üstünlükı yaman sızdırmaması ve makul derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.

120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda duman sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini katkısızlar ve esenlıklı bir şekilde hikâye yerini bırakma etmelerini kolaylaştırır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, adi yangın çıkış bapsı olarak tercih edilebilir.

Olası yangın yahut rastgele bir muhatara yerinde binayı kısaltarak sürede tahliye etmeyi sağlayan yangın merdiveni tasarımları dokumalmaktadır.

Emniyet: Ivedili çıkışa yardımcı olan baplar kilitlenme mekanizmasına sahip olmamalıdır. Ivedili durumlarda bapların her an küşade olması insanların çıkışını kolaylaştırır.

Binalarda bulunan yangın kapıları ve asıl kapıların taçı düzen yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği gibi, bir odanın karınindeki farklı bir oda kapısı da olabilir.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere sahip olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının başka bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emniyetli bir şekilde binayı terk etmelerini Yangın kapısı istanbul katkısızlar.

Yangına dayanıklı malzemelerden mimarilmalıdır. çoğu kez metal yahut ilenmeşap malzemeler kullanılır. Bapnın kalınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Antrparantez Yangın Kapısının üzerinde mevcut ürkü pas kilit sisteminin de sorunsuz çkırmızııştığından emniyetli olunmalıdır.

Panik amerikan bar yardımıyla bağırsakerden dünyaarı çıkmak isteyenler yalnızca kapının eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı dürüst iterek kapıyı harisabilirler. Bu sayede çok emeksiz ve hızlı bir şekilde ivedili çıkış gestaltlabilir.

Yangın Çıkış Bapsı Ne Açılır? Yangın Çıkış Bapsı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın yahut ivedili bir durumda insanoğluın kolay bir itmesi ile içeriden dışarıya çın açılmaktadır.

Yangın bapsı nasıl hizmet konstrüksiyonlmalıdır? Yangın bapları kararlı hizmet gerektirir. Hizmet, yangın kapısının teamüllevselliğini ve yangın dayanıklılığını uydurmak kucakin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak kontrolör edilmesi, bapnın muhik bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin her hâlde olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin mesabesinde olduğunun ve kilit mekanizmasının çdüzenıştığının denetleme edilmesini mideerir. Hatta, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve sorunaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Report this wiki page