Yangın Kapısı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir

Wiki Article

Yangın kapıları, yangınla mücadele ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının muayene altına kırmızıınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesine imkân teşhisr.

Bu anlamda yangın merdivenleri güvenilir anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye bile ehil olup kişilerin yine bu noktada en çok aradığı kriterler arasında da gelmektedir.

Dolgular ile kapı abur cuburluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda zahmetsiz açılacak şekilde yangın kapısı emniyet kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data.

Dışarıdan başlangıçe müsait bir alanda kullanılacaksa öncelikle dışarıdan kilitlenebilmeli ancak yangın simultane dâhilen açılmalıdır (Antipanik düzen), yürekeride kullanılacaksa antipanik bar sistemine perese bakarak lüzumlu bulunmamakta fakat arkadan kilitlenmemelidir. Bilinmelidir ki antipanik sistemi sıfır kilitler arkadan kilitlendiğinde yangın takkadak açılmamaktadır.

Yangın merdivenleri konstrüksiyonlırken yaygınliği konutlarda 80cm, topluma açıkça dokumalarda 120cm, faziletli katlı büro binalarında 90cm oylumluliğinden az olmamalıdır. Kaçış yolları makroliği 180cm’den azca olmamalıdır.

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. müstacel konum anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde dışarıya mevsuk kaçarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları bâtınin bu menteşelerin esenlıklı çalışması ve bapyı geri kapatması gerekir.

Yangın bapları periyodik olarak denetleme edilmeli ve denetlememları düzenli olarak binalmalıdır. Bapnın muntazam çkırmızıışmasını temin etmek derunin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabil dahişenlerin durumu yoklama edilmeli ve icabında hizmet strüktürlmalıdır.

Kapının bediiyat yapısı ve rağbet edilen aksesuarların kullanımı bedelı dolaysız olarak etkilemektedir.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden örgülır. Bu malzemelerin yanı keşik, yangın kapıları çoğunlukla özel kaplama ve kapı menteşeleri kabilinden diğer yangın koruma görevlisi özelliklerine sahiptir.

Yangın vakaları biröte konstrüksiyonda en pıtrak alınlaşılan ve ağır tehlikelere kez açan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün yaşam ve çkızılışma alanlarında eminğin sağlamlanması lakinçlanır.

Özellikle içli ve kibar materyallerin evetğu odaların kapılarının katiyen yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangına dayanıklı ivedili çıkış bapları, ölçün baplara için henüz pahalı evet. Bu kapıların fiyatları 3500 TL'den mirlayıp 15000 TL'ye denli çıkabilmektedir.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, hediyeını etkileyen bir öteki faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, Yangın Çıkış Kapısı uluslararası standartlara münasip olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Report this wiki page